Choď na obsah Choď na menu
 


Stephenie Meyerová- Zatmenie

27. 7. 2014

 Obsah:

zatmenie.jpg

Seattle pustoší séria záhadných vrážd, zákerná upírka pokračuje vo svojej honbe za pomstou a

 Bella sa znova ocitá obkľúčená nebezpečenstvom. Uprostred týchto udalostí je prinútená vybrať si medzi svojou láskou k Edwardovi a svojím priateľstvom s Jacobom – s vedomím, že pre jej rozhodnutie by mohol opäť vzplanúť odveký boj medzi upírmi a vlkolakmi. A keďže sa veľmi rýchlo blíži aj termín jej maturity, musí sa rozhodnúť ešte v jednej veci: život alebo smrť. Ale čo je vlastne život a čo smrť?

 

Pozitíva:

Najhlavnejším pozitívom knihy bol humor. Vtipné konverzácie, metafory k popukaniu. (Citujem: Billy bol celý deň nervózny ako kapor na Štedrý večer.)

Takisto sa mi páčil dynamický dej. Celkom iná liga oproti Nov-u. Perfektné vyvrcholenie na konci! Edward sa opäť prejavil ako džentlman, keď sa s Bellou odmietol vyspať pred svadbou, aby zachránil jej dušu. So romantic...  No a samozrejme sa mi páčil Jacob a jeho svojský postup ako získať Bellu. Neviem si pomôcť, ale Jacoba som si úplne obľúbila.

 

Negatíva:

Ach Bella! Keby ju Stephenie nevykreslovala ako obrázok dokonalosti, všetko by bolo v pohode. Chcem vidieť to dievča v reálnom živote, ktoré by si len tak z brucha povedalo: Á, tak teraz sa idem obetovať tak, že si zarežem do ruky a nechám sa zabiť sadistickou upírkou, aby môj milý nezomrel. Myslím, že jej mohlo dôjsť, že keď zomrie ona, zabije sa aj on.  Každopádne sa to dá považovať aj za milé gesto a kiežby takí boli všetci. Čo sa mi nepáčilo najviac... Prečo Bree Tanerová zomrela??? Čítala som aj Krátky druhý život Bree Tanerovej a jej osud ma veľmi sklamal. Keď na konci celej ságy prežili všetci Cullenovci, mohla Stephenie nechať žiť aj Bree. No, čo už.

 

Na pamiatku Bree:

bree.jpg